top of page
Chirurgie volledig_edited.jpg
Implantologie

Implantologie biedt uitgebreide mogelijkheden voor het restaureren van het gebit en een alternatief voor bruggen en (gedeeltelijke en gehele) kunstgebitten.

Wij zijn geregistreerd implantoloog en als zodanig door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (N.V.O.I.) erkend. Tevens lid van de European Association of Osseointegration (E.A.O.).

 

Wat is een implantaat?

Alle tanden en kiezen bestaan uit een kroon en een wortel. Een implantaat is een kunstwortel die op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand of kies die verloren is gegaan.

 

De meeste implantaten zien eruit als een soort schroefje en zijn gemaakt van
titanium. Dit is een lichaamsvriendelijk materiaal dat niet door het lichaam wordt afgestoten en waar bot gemakkelijk aan hecht.

Waar kunnen implantaten voor gebruikt worden?

Als het implantaat voldoende is vastgegroeid aan het kaakbot, kan het als basis dienen voor een kroon, brug of overkappingsprothese (het zogenaamde klikgebit).

Hoe worden implantaten geplaatst?

Implantaten worden geplaatst onder plaatselijke verdoving. Dikwijls is een klein sneetje voldoende.

Wie komt er voor een implantaat in aanmerking?

Iedere gezonde persoon tussen 20 en 99 jaar kan in aanmerking komen voor implantaten. Bij enkele ziektes, het gebruik van medicijnen en bij rokers dient de situatie zeer persoonlijk te worden ingeschat.

Vergoeding

Voor implantaten met kronen geldt dat er vaak via de aanvullende tandartsverzekering een aanmerkelijk bedrag (tot 80% inclusief of exclusief techniek) kan worden vergoed.

Dit is onafhankelijk van de verzekeringsmaatschappij waar u bent verzekerd bent en geldt voor de basis ziektekostenverzekering.

Meer informatie

Mocht u na het lezen van de informatie op deze website nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

bottom of page