top of page
Soort implantaten

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen de zogenaamde één-fase en twee-fasen implantaten.

 

Eén-fase implantaat

Bij een één-fase implantaat is de ranf van het implantaat op tandvlees niveau en steekt het afdekschroefje net boven het tandvlees uit. Dit is erg handig bij de zogenaamde overkappingsprothese (klikgebit), want er is geen tweede sneetje nodig om het implantaat van de zogenaamde supra-structuur te voorzien. Tevens is het erg makkelijk voor een tandvervanging achter de hoektand in de onderkaak. De opbouw die dan op het implantaat komt en waarop de kroon gemaakt wordt kan dan heel makkelijk geplaatst worden en is een zogenaamde confectie opbouw. Hierdoor kan kostenbesparend gewerkt worden. Dit kan tot een prijsverschil van honderden euro’s leiden zonder enige consessie op het gebied van kwaliteit te doen.

 

Twee-fasen implantaat

Bij een twee-fasen implantaat wordt in de eerste fase het implantaatdeel in het bot geplaatst en vervolgens weer met tandvlees bedekt. Een aantal maanden later, als het implantaat ingegroeid is in het bot, volgt de tweede fase. In deze fase wordt er een dop op het implantaat geplaatst. Deze dop wordt een ‘healingabutment’ genoemd.

Kort daarop kan het implantaat afgedrukt worden met een zogenaamde afdrukstift en kan een brug of kunstgebit worden vervaardigd. Wanneer er te weinig bot is en er extra bot moet worden toegevoegd, wordt er ook voor twee-fasen implantaat gekozen.

Ook bij de vervanging van voortanden valt vaak de keuze op een twee-fasen implantaat. De opbouw op het implantaat kan dan uit zirconia bestaan, hetgeen een uitstekend esthetisch resultaat geeft.

Meer informatie

Mocht u na het lezen van de informatie op deze website nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

bottom of page