top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTCBA

Gratis tandartsbezoek voor kinderen!


Helaas komt het nog steeds in zo’n 600.000 gevallen voor dat ouders de periodieke tandartscontrole voor hun kind overslaan. Angst voor hoge rekeningen, is daar in veel gevallen de oorzaak voor. Een onterechte angst omdat behandelingen van kinderen tot 18 jaar in de meeste gevallen volledig worden vergoed vanuit de basisverzekering!


Voorkomen beter dan genezen


Tanden die net zijn doorgekomen zijn het meest gevoelig voor gaatjes. Het overslaan van de periodieke tandartscontrole voor uw kind kan dan ook leiden tot gaatjes, ontstoken zenuwen en uiteindelijk zelfs tot zwarte tanden. Daarnaast is aangetoond dat als je eenmaal een gaatje hebt, de kans groter is dat je later meer gaatjes krijgt. Voorkomen is beter dan genezen, is dan ook niet voor niets een bekend en veel gebruikt Nederlands gezegde!


Je leven lang last..


Een vulling gaat gemiddeld tien jaar mee. Aangezien mensen tegenwoordig vaak een hoge leeftijd bereiken, ben je er dus niet met een of twee vullingen. En na de tweede of derde vulling krijg je vaak een kroon en daarna wellicht een wortelkanaalbehandeling. Dat is niet alleen vervelend, maar ook heel duur. Situaties die simpelweg voorkomen kunnen worden door eens per 6 maanden met uw kind naar de tandarts te gaan voor een kosteloze controle.


Meer informatie?


Mocht u na het lezen van dit bericht meer informatie wensen over de mogelijkheid tot een periodieke controle voor uw kind, neem dan geruste even contact op met onze kindvriendelijke praktijk. U kunt ons bereiken via:


Telefoon: 072 5111222 E-mail: info@tcba.nl www.tcba.nl

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page