top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTCBA

Open dag implantologie TCBA succesvol afgesloten!

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2019


Afgelopen weekend organiseerde TCBA voor de twee keer een succesvolle open dag implantologie. De aanloop was net zoals de vorige keer boven verwachting hoog en dat is gezien de populariteit van het implantaat helemaal in lijn met de verwachting! Onder het genot van een drankje en hapje konden de geïnteresseerden zichzelf geheel vrijblijvend laten informeren over een klikgebit (prothese op implantaten) of een implantaat met daarop een kroon of brug.


Vrijwel het hele TCBA team stond klaar voor het geven van uitleg over de mogelijkheden die implantologie u biedt. Emily, Wim, Frits, Marijke, Honey, Ellen en vertegenwoordigers van leveranciers, hebben alle open dag bezoekers van de gewenste informatie voorzien. Gecombineerd met het mooie weer, kunnen wij dan ook gerust spreken van een geslaagde en voor herhaling vatbare dag.

Open dag gemist of toch nog een vraag?

Mocht u de open dag hebben gemist of het idee hebben dat toch nog niet al uw vragen zijn beantwoord, neem dan gerust even contact met ons op. Wij zijn van maandag t/m zaterdag geopend en telefonisch bereikbaar op nummer 072 - 511 1222. Het sturen van een mailtje via info@tcba.nl kan natuurlijk op elk gewenst moment, wij doen ons best uw mail uiterlijk op de eerst volgende werkdag te beantwoorden.Voor de zekerheid nog even kort de voordelen van een implantaat met daarop een kroon of brug of een klikgebit (prothese op implantaten).


Implantaat met kroon of brug

Het vervangen van een natuurlijke wortel door een implantaat heeft enorm veel

voordelen. Zo is het plaatsen van een implantaat een relatief kleine en pijnloze ingreep. De behandeling beperkt zich slechts tot de plaats in de kaak waar het probleem zich voordoet, anders dan bij het plaatsen van een brug is er dan ook geen noodzaak tot het beslijpen van gezonde kiezen. Met een implantaat spaart u dus uw eigen gezonde kiezen en dat heeft een groot voordeel voor het gebit op de lange termijn.


Ander voordeel is dat een implantaat de tand of kies inclusief de wortel vervangt. Een brug vervangt alleen de tand of kies. Het bot rondom de verwijderde wortel slinkt op den duur, terwijl bij een implantaat de contouren van uw kaak en uw tandvlees intact blijven. Ook na jaren is het niet te zien dat u niet meer over al uw eigen tanden of kiezen beschikt.


Klikgebit (prothese op implantaten)

Als u al uw tanden en kiezen mist of uw kaak onvoldoende houvast biedt voor een gewoon kunstgebit, is een klikgebit ook wel een prothese op implantaten vaak de oplossing. Het is een kunstgebit dat goed vastzit waardoor u weer goed kunt kauwen en spreken.

Bij een gebitsprothese krijgt u twee implantaten in uw onderkaak en boven geplaatst. Ze vormen de pijlers waarop de prothese op de kaak wordt vast geklikt. Dat gebeurt met een staafverbinding of drukknoppen. Bij sommige patiënten zijn vier implantaten in de kaak nodig.


Kijk voor meer informatie en actuele openingstijden op www.tcba.nl.


Met vriendelijke groet,

Het TCBA team.


70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page