top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTCBA

Met een gerust gevoel naar de tandarts

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020

Tandheelkundig Centrum Bergermeer Alkmaar is sinds april weer voor iedereen open en wij zijn ook na het afkondigen van de nieuwe maatregelen volledig toegerust om elke vorm van zorg op een veilige manier te verlenen aan patiënten. Maar er zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden.


Hoe maak je een afspraak?

Even aanwaaien voor het maken van een afspraak is er niet meer bij. Je zult eerst moeten bellen en dan volgt er een aantal gezondheidsvragen. Daarna kan er pas een afspraak worden gemaakt. Als die niet op dezelfde dag is, zal kort voor je afspraak nogmaals naar je gezondheid worden gevraagd.


Anderhalve meter

Een overvolle wachtkamer is verleden tijd. Kom ook niet (veel) te vroeg voor je afspraak, de kans is groot dat je dan buiten moet wachten. In de behandelkamer geldt die regel overigens niet: voor de mondzorgverlener en assistent is het onmogelijk om op anderhalve meter afstand hun werkt te doen.


Mondkapjes

Een mondzorgpraktijk wordt niet gezien als een publieke binnenruimte: mondkapjes zullen dus niet verplicht worden. Maar natuurlijk ben je vrij om een mondkapje te dragen. Veel mondzorgpraktijken zullen dit ook promoten. Tijdens een behandeling is het dragen van een mondkapje niet handig, doe het dus af als je in de behandelkamer bent, voordat je in de stoel gaat zitten. Mondkapjes moeten tijdens de behandeling zijn opgeborgen in je jas- of broekzak of op een andere afsluitbare plaats. Voordat je de behandelkamer verlaat, zet je het mondkapje eventueel weer op.


Hoe zit het met de veiligheid?

TCBA voldoet altijd al aan de hoogste hygiënestandaarden: medische mondkapjes gebruiken, handen desinfecteren en het schoonmaken van instrumenten zit in de natuur van mondzorgverleners. In de behandelkamer zie je geen veranderingen. Wel zul je merken dat je bij het betreden van de praktijk gevraagd wordt je handen te desinfecteren of te wassen. En daarna nergens meer aan te zitten. Probeer dus ook van je mondkapje en telefoon af te blijven.

Comments


bottom of page