top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTCBA

Hello 3D goodbye 2D Röntgenfoto…….

TCBA is trots te vermelden dat wij onze toch al moderne tandartspraktijk nog een stukje moderner hebben kunnen maken. Recent heeft onze leverancier Dental Union een spiksplinternieuwe 3D CBCT scanner van Planmeca geplaatst. Een apparaat gebaseerd op 3D techniek, die het voor de tandarts eenvoudiger maakt een diagnose te stellen en u als patiënt een nog betere behandeling te bieden.

Voordeel CBCT technologie


3D CBCT staat voor driedimensionaal Cone Beam Computer Tomografie. Middels deze techniek kunnen wij haarscherpe 3D Röntgenfoto’s maken van uw kaak of een gedeelte daarvan. De 3D Röntgenfoto’s stellen onze behandelaars in staat uw kaak onder alle hoeken te bekijken. Met name voor het plaatsen van implantaten is deze techniek uitermate geschikt. Veel van de informatie zoals de dikte van het bot, ligging van de zenuwkanalen en ligging en vorm van de kaakholte kunnen wij nu eenvoudig voorafgaand aan de behandeling aflezen van deze 3D Röntgenfoto. Een ander voordeel is dat er bij het maken van CBCT-scan veel minder straling gebruikt wordt dan bij een normale CT-scan.


Met een CBCT-scan kan je een zeer nauwkeurig 3D beeld verkrijgen van de:

· Positie van tanden en kiezen in de kaak;

· Ligging en vorm van de kaakholten (o.a. sinus maxillaris);

· Hoeveelheid beschikbaar bot voor het plaatsen van implantaten;

· Ligging van de zenuwkanalen;

· Aanwezigheid van ontstekingen in het kaakbot;

· Oorzaak van onbegrepen pijnklachten (bijvoorbeeld wortelfracturen);

· Aanwezige wortelkanalen.


Een groot gedeelte van onze behandelaars hebben zich recentelijk gespecialiseerd en gecertificeerd in het maken en beoordelen van CBCT-scans en hun diploma’s met trots in ontvangst genomen.


Heeft u vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan gerust contact op met onze praktijk. Klik op deze link voor onze contactinformatie en openingstijden.


240 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page