top of page
tcba-alkmaar-team-profielfoto-peter.jpg
Algemeen tandarts / Geriatrisch tandarts
(ouderentandarts)
Peter

 

Big. 49048897602

Email: info@tcba.nl
Tel: 072 – 5111222

Aanwezig: woensdag

 

 

Peter is voordat hij in oktober 2012 als tandarts afstudeerde aan het Academisch Centrum
Tandheelkunde Amsterdam, werkzaam geweest arts in diverse ziekenhuizen. Deze medische achtergrond maakte het voor Peter mogelijk naast student tevens als parttime medisch docent actief te zijn op de tandheelkundige faculteit. Deze bijzondere situatie leverde op dat hij medisch advies kon geven aan de patiënten die hij als student tandheelkunde in het kader van zijn studie aan het behandelen was! Gedurende zijn tandheelkundige carrière heeft Peter inmiddels veel praktische ervaring opgedaan in diverse praktijken. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden heeft Peter zichzelf middels een masterclass gerodontolotie gespecialiseerd in ouderen tandheelkunde. Deze specialisatie maakte het voor hem mogelijk naast algemene tandheelkunde in een reguliere praktijk, ouderen in verpleeg en verzorgingshuizen te behandelen.

 
Visie op de tandheelkunde:

Voorkomen is beter dan repareren, complicaties dienen zo veel mogelijk voorkomen te worden. Meerdere medicijnen en ziekten kunnen de mondgezondheid aantasten, dat geldt
ook voor sommige medicijnen of ziekten die zich in het verleden hebben voorgedaan. In een aantal gevallen kan het dan ook nodig zijn voorzorgsmaatregelen te nemen voorafgaand aan een behandeling door een tandarts, mondhygiënist of preventie-assistent.

 

Hobby’s

Sinds zijn jeugd heeft Peter een passie voor het repareren en samenstellen van met namen computer en stereo apparatuur. Op een latere leeftijd zijn daar het luisteren naar muziek, computers programmeren, fietsen en fitness bij gekomen.

bottom of page