top of page
Lotte-Botman.jpg
Paro Preventie Plus
Lotte

 

Email: info@tcba.nl
Tel: 072 – 5111222


 

Mijn naam is Lotte Botman

8 jaar geleden ben ik begonnen als tandarts assistente. De eerste 7 jaar heb ik met veel plezier gewerkt bij tandartspraktijk Udding in Bergen hier heb ik mezelf verder mogen ontwikkelen tot preventie assistente met als vervolg daarop paro preventie. Ook hier heb ik met het vaste team vrijwilligerswerk gedaan in Tanzania wat een van mijn mooiste ervaringen zijn geweest.

Na 7 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik gaan werken bij kesseler en lock tandartspraktijk in amsterdam als paro preventie assistente. Ook ben ik gaan helpen met het lesgeven aan cursisten die de opleiding tot tandartsassistente volgen. Ik doe mijn werk met passie en deel dat ook graag. Ik help met alle zorg die nodig is en vind het erg belangrijk dat mensen zich op zijn gemak voelen bij mij.


In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig, ik hou van reizen en ben gek op buiten activiteiten. Samen met mijn lieve hondje Lola vind ik het heerlijk om uren lang door het bos te dwalen. 
Ook breng ik graag tijd door met de mensen die ik lief heb en daarom vond ik het weer tijd worden om dichterbij huis te gaan werken.

Met veel enthousiasme mag ik nu deel uit maken van dit warme team en zal ik u ontvangen met alle aandacht en zorg die nodig is. Laten we samen streven naar uw gezondheid en wensen.

Wie weet tot snel!


Lieve groet, 

Lotte Botman

 

 

Wat doet de paro-preventieassistent?

De (paro) preventieassistente is een assistente die nascholing heeft gevolgd om zelfstandige handelingen te doen, zoals: tandsteen verwijderen, sealen, afdrukken maken, noodkronen maken en plaatsen.

Maar ze werkt ook met name aan de zorg voor een verbeterde mondhygiëne en daardoor een gezonder tandvlees en een schone mond (door middel van instructie geven en tandsteen verwijderen).


Ze mag tot een bepaalde diepte onder het tandvlees komen, zit het tandsteen namelijk dieper dan 6 mm, dan wordt u doorverwezen naar een mondhygiëniste. Tijdens de halfjaarlijkse controle, zal de tandarts altijd kijken of u tandsteen heeft en hoe diep het zit. Aan de hand hier van krijgt u een advies. En kunt u een afspraak maken bij de paro-preventie assistente of de mondhygiëniste.

bottom of page